Presenta nova
Zgodovina

Presenta Nova je bila ustanovljena 2002 v Zagrebu, Hrvaški. Kot družinsko podjetje se je začelo le s 5 člani ekipe in “Elipsa” palico kot svojim glavnim izdelkom. S poudarkom na razvoju in proizvodnji palic smo začeli razstavljati v najbolj uglednih industrijskih sejmih: Opti Münchnu, Mido Milanu, Silmo Parizu, Vision X Dubaju, ter predstavljati strankam naše podjetje po vsem svetu.

Leta 2007 je bila PRESENTA NOVA razglašena za najboljše podjetje kot izvoznik na Hrvaškem s strani USAID (Agencija za ZDA za mednarodni razvoj in hrvaškega ministrstva za gospodarstvo, delo in podjetništvo).

Podjetje je postopoma razširilo svoje poslovanje. Od same proizvodnje palic so začeli razvijati in proizvajati široko paleto predstavitvenih panelov za očala in rešitve, kot tudi ostali interie za optične trgovine. Opremljanje trgovin je postala njihova glavna dejavnost.

Leta 2009 je bila ustanovljena Presenta Nova GMBH v Bad Liebenzell-u v Nemčiji. Z odprtjem 400 kvadratnih metrov razstavnega prostora je podjetje zagotovilo močan položaj za predstavitev kot nov trend na trgu v osrednjeevropskem trgu.

S septembrom 2011 smo v Ljubljani odprli zastopstvo PRESENTA NOVA SLOVENIJA, E-Lab d.o.o. Leto za tem tudi razstavni prostor, ki je sedaj na lokaciji Šmartinska cesta 130 v Ljubljani.

V letu 2012 je bila ustanovljena Presenta Nova Inc v ZDA. S sedežem in razstavnim prostorom v Manhattan-u, New Yorku, smo predstavili naše izdelke in storitve na ameriškem trgu. Od takrat smo stalni razstavljavec na ameriških optičnih industrijskih sejmih.

Danes je Presenta Nova mednarodno priznano podjetje, ki ponuja široko paleto izdelkov in storitev za optike. Od razvoja izdelkov, proizvodnje in opremljanja. Ali kot pravijo “vse na enem mestu”. Od osnovnega opremljanja, zagotavljanja medicinske opreme, leč in okvirjev, do selektivnega trženja in multimedijskih storitev.